teisipäev, 22. aprill 2008

Puhkuse monoloogid

Puhkus on üks naljakas asi. Tekivad kummalised igatsused asjade ja inimeste järele. Tavapärase rutiini järele. Ei oskagi nagu enam rutiinist välja murda ja niisama olla. Kuigi kaua oodatud puhkus on ometi käes. Mis see puhkus õieti siis on? Õigus niisama lakke vahtida ja oodata kuniks tatt laest alla kukub? Ka seda. Või rabeleda end kevadise suurpuhastusega meeletuks, samas proovides täita kõiki kunagi sõpradele antud lubadusi, kellega kokku saades ja kellele mida arvutis kiiruga nikerdades? Võibolla vahetevahel ka seda. Üldiselt on mu viimased planeerimata puhkused olnud pigem viimast laadi. Üle hulga aja on aga esimest sorti puhkus, mis viimasel hetkel otseselt plaani ei omanud, kuid siiski teoks sai. Ilmselt olen ma üsna halb puhkaja, et ei oska lihtsalt istuda käed rüpes ja siis hakkavadki naljakad mõtted tekkima. Need on umbes samasugused kohanemisraskused nagu siis, kui töökohta vahetasin, et harjumuspärane infovoog on äkitselt katkenud ning uus koht on alles võõras. Selline muutuste olukord. Ma ilmselt ei ole väga kiire muutustega kohaneja.

Suhteliselt arusaadav on ka see, miks väidetakse, et alla 2 nädala kestev puhkus pole tegelikult puhkus, et inimene ei suuda end tegelikult lühema ajaga välja puhata. Esialgu leitakse, et puhkus on jube tore. Siis läheb õige mitu päeva harjumaks sellega, et tööasjadesse ei tulegi sukelduda ning on luba eemal olla ja logeleda. Seejärel tekib mõnus harjumus ja tunne, et logelemine on tore. Et see tunne ei juurduks, ei tohikski puhkus kesta pikemalt kui 2 nädalat. Aga vahelduseks oleks mõnus ka kohe õige pikalt puhata. Lihtsalt.

Täna vaatasin väikest vaikset rohelist aedlinna. Jube mõnus. Tempo on teine ja jõuab jube palju teha. Mitte, et siin väga palju teha või kohustust oleks ja lõppeks jääb ikka ajast puudu, aga ei viitsi end ka sundida liiast. Ilmselgelt on inimesed siin rahulikumad ja märkavad rohkem detaile. Neil on aega detaile näha. Ei ole totraid ähvardavaid ohte, kuigi ka siin on omad probleemid. Koertega rannas jalutades leidsin tühja süstla. Nõela ei paistnud küll kusagilt, ent seda poleks siit ammugi osanud karta. Tsivilisatsiooni areng (või edaspidi taandareng) ei jäta ka kusagil puutumatuks.

Samas tuleb ilmselt olla tänulik selle eest, mis hetkel olemas on. Sõbranna avastas täna taas, et on nii tore, et ma olemas olen. Selliseid asju on alati hea teada. Hea on olla oluline. Olulisus ei peitu alati sõnades, vahel ka lihtsalt selles, et ollakse olemas ja tullakse asjadega kaasa, võetakse sind sellisena nagu sa oled ega püüta sind muuta kellekski teiseks. Ma ei ütle seda ilmselt piisavalt tihti, et ma väärtustan endale kalleid inimesi. Mul on hea meel, et te olemas olete.

Aitäh.

neljapäev, 17. aprill 2008

Eksperiment: leida ideaalne naine

Lugedes püstitatud kriteeriumeid, avastasin, et vastan päris mitmele isegi. Sammuke lähemale ideaalile ;)

Noormees, kes ühel pühapäeva hommikul kribis valmis oma kujutelma naisest, kellega ta ilmselt õnnelik oleks, ei ole blogipidaja, mistõttu kasutan siinkohal võimalust vahendada tema mõtteid saadud kommentaaridele:
"Vastu saab ideaalmehe kindlasti, kuid kas ideaalne igale naisele? P. varasem postitus sõbranna unistuste mehe kohta minu puhul ei kehti (näiteks puuduvad ajukirurgi paberid).

Kas igavat persooni eeldatakse 21 punkti sisust või pigem tingitud arvamus ideaalsuse mõistest endast? Ei ole oma elu jooksul kohanud igavat inimest. Pigem on mure erinevates maailmavaadetes või lihtsalt iseloomude kokkusobimatuses."


Mulle üllatuseks on tõmmanud see teema veidi rohkem tähelepanu kui oleksin osanud esialgu arvata. Mõttevälgatusest sai nali ja naljast on kujunemas eksperiment. Esimeseks ülesandeks on leida kriteeriumitele vastav ideaalne naine. Nüüd tuleks veel töögrupp kokku panna ja meetod välja töötada...

Kas ideaal on üksnes püüdmiseks või vahel ka kättesaamiseks?

esmaspäev, 14. aprill 2008

Ideaalse naise kriteeriumid

Sotsiaalne eksperiment jätkub. Peale ponnistusi leida sõbrannadele mees, sain kirja ideaalse mehe kriteeriumid. Nüüd, kus on otsingutesse jäänud erinevatel asjaoludel väike paus, otsustas ka üks vallaline sõber lisada ideaalse naise kriteeriumid. Kui on teada kedagi, kes neile vastab, või kedagi, kes soovib ka eksperimendist osa võtta, vahendan ideid meeleldi. Endalgi läheb põnevaks ;)

Aga ideaalse naise kriteeriumid siis:

1. peab olema eelkõige naine... mitte tibi, feminist ega mõni muu äärmus.
2. unistab meeleldi ja teeb seda koos minuga, ning talle meeldib nende poole püüelda.
3. teab, et sport on elustiil, mitte kord kuus rulluiskudega 200m. Sporti on lahe koos teha ja see on väga-väga soovitatav (Tugitooli sport ei ole sport).
4. teab sõna ekstreemsport tähendust ja ideaalis on ta nõus minuga koos lennukist langevarjuga välja hüppama (siinkohal ei ole mõeldud lennuväljal seisvat lennukit). Loomulikult on ta nõus proovima uusi asju (kite, lumelaud, talvel -20'ga telkimine, jne).
5. armastab merd ja päikest.
6. on võimeline usaldama ennast, mind ja teab, et vahest tuleb jätta olukord juhuse hooleks.
7. ei põe oma keha pärast, isegi siis kui see ei ole ideaalkaalus aga see ei tähenda, et selle eest hoolitsema ei peaks.
8. on reisihull
9. ei ole õel ühegi inimese suhtes.
10. nutab siis kui on põhjust ja ei häbene seda (Krokodillipisarad siia alla ei kuulu).
11. vingub alla ühe 1 minuti päevas. Neid minuteid ei saa koguda... 1 minut on päevas maksimum.
12. ei ole koduperenaine ega pea hästi süüa oskama teha aga lilled, lemmikloomad võiks ellu jääda (mis ei tähenda, et ta nende eest üksi hoolitseks). Puhtusearmastus on oluline.
13. on nõus, et korter ei sobi lemmiklooma(de) pidamiseks.
14. tarbib mõõdukalt alkoholi ja kui vahest harva teeb suitsu, siis ok, kuid see ei tohi olla sõltuvus. Veinigurmaan ka olema ei pea aga teab, et Late Harvest ei kuulu joodavate veinide hulka.
15. suudab mugavustsoonist väljuda ja välkmõtetega kaasa minna või ka ise neid mõtteid genereerida.
16. on nõus elama minuga mõne aasta väljaspool Eestit.
17. armastab ennast, mind ja maailma.
18. suudab väljendada oma tundeid, mõtteid, muresid.
19. teab, et ma ei andesta petmist ja ta ei andesta seda ka mulle (Siia alla ei kuulu inimlik eksimus).
20. on muusikalembene ja üldse on tal mõningane huvi kultuuri vastu. Tantsida peab ka meeldima.
21. ja voodimängud (kuidas keegi nimetab)... :)

laupäev, 5. aprill 2008

Kokteilipidu

R: "Kõigepealt oli kõik kapis ja siis rulliti punase vaibana kõik lagedale: vaadake meest! Ma ei oska enam midagi lisada sellisele asjale."
M: "Ma ei imesta, millega sa lükkama hakkad."
R: "Kui selja tagant röövima tullakse siis teen niimoodi" (Tõstab käed üles)
R: "Ma tulin täna nagu tõeline naine ja tundub, et ma lahkun nagu tõeline jobu. Midagi siin maailmas ka ei muutu."
R-A: "Ära parem püüa süveneda."