reede, 5. detsember 2008

Mis siis, kui...

Mis siis, kui elu on nii kiireks läinud, et sa ei jõua oma isiklikku postkasti enam kiigata? Töö postkastis toimuvast on sul napp kiire ülevaade. Kiirete ja väga tähtsate ülesannetega, mille oled endale lipukestega ära märkinud, pole esmaspäevast saadik jõudnud tegeleda, ent ometigi on reede õhtu peale tööpäeva.

Mis siis, kui sa enam ei jõua vastu võtta sõprade telefonikõnesid? Mitte, et neid nii palju tuleks ja telefon vahetpidamata heliseks, vaid aega lihtsalt ei ole, et küsida ja kuulata, kuidas on läinud.

Mis siis, kui sa ei saa enam oma sõpradega nii tihti kokku kui varem? Kas saabki alati sõpradega nii palju aega koos viita, kui tahaksid, kuid enam mitte märgates sõprade elus oluliste sündmuste toimumist, nagu kellegi lähedase kaotus või uue perekonnaliikme juurde tulek või lubades kellegagi lähiajal kokku saada, ent lähiaeg on kestnud juba viimased 9 kuud, on midagi kindlasti veidi paigast ära.

Mis siis kui sa ei saa öösiti korralikult enam sõba silmale? Sest meelde tulevad tihti tegemata tööasjad ja muud lubatud kohustused, mis päevasel ajal meelest läksid ja süütunne sellepärast, et veedad oma kallitega liiga vähe ärkveloleku aega.

Mis siis, kui su päevas juhtub kummalisi asju? Asju, millele sa tavapäraselt võibolla tähelepanu ei pööraks, kuid kummastava, pika ja väsitava nädala lõpuks jätavad need imeliku jälje su päeva, nagu hallipäine inglise keelt kõneleva naisterahva antud korrektselt kokku murtud valge salvrätt juurde öeldud klausliga, et sa selle kindlasti võtaksid, sama päeva õhtul, kui oled just töökaaslastega lõuna lauas rääkinud müstilistest inimestest ja müstilistest asjadest. Mis siis kui see on märk omaette? Aga võibolla on tegu lihtsalt ühe vanema naisterahvaga, kellel ülakorrusel kõik korras pole.

Mis siis kui eelpool kirjeldatu põhjal on tegu ühe vastutustundetu inimesega? Aga võibolla on ta lihtsalt ennast üle planeerinud, püüdes kõike hästi teha ja endiselt igale poole jõuda, olles veidi stressis töönarkomaan.

Aga võibolla on see lihtsalt täiskasvanuks saamine. Mis siis, kui lapsepõlv ongi nüüd läbi?

Kommentaare ei ole: