kolmapäev, 2. märts 2011

Unenäod kui filmis

Eile öösel nägin unes, et R kolis uude kortermajja, mis asus suure puu otsas, kuhu pääses ainult puitlippidest puu külge klopsitud redelil ronides või läbi õhu liaanidega sõites. Tal oli mingi vanamehest naaber ka, kes korra kobisemas käis. Oli kevadine suurvee aeg, õhtul hämar. Puu ümber olid muidu heinamaad, aga suurvesi oli tekitanud sinna nagu sellise selge veega jõe, aga kuna oli hämar, siis vesi oli tume ja põhja ei paistnud. R tahtis teada, kui soe vesi on, et äkki saab ujuma minna ja hüppas sinna plärtsti sisse, aga vesi oli nii sügav, et lõi üle pea kokku, mille peale ma hüppasin puu otsast alla ja jooksin mööda jõe kallast edasi-tagasi hüüdes teda. Varsti ta ilmus pinnale ja kõik oli ok.

Täna öösel nägin unes, et olime E-ga teismelised ja kõndisime kuskil mööda väiksemaid tänavaid. Ta ütles äkki, et sel tänaval elab ta vanaema ja ta ei taha, et vanaema teda praegu näeks, sellest tuleb mingi suurem jama. Tänava ääres seisus must mikrobuss, mida E tahtis ärandada, et sellelt tänavalt kiiremini ära saada. Ma püüdsin seletada, et sellest tuleb ju veel suurem jama, kui ta nüüd mikrobussi ärandab, et mida ta vanemad arvavad. E vastas, et ei tule ja ronis bussi alla juhtmeid ühendama. Me kruiisisime selle bussiga kahekesi mööda linna ringi ja jõudsime poodi.

Pood oli selline nagu nõukaajal: hallide kiviplaatidega põrandaga ja saepuruplaatidest lettidega. Mul oli seljakott ja müüja tahtis turvalisuse pärast sellele mingi sildi külge panna (nagu Mehhikos tehakse). Müüja hakaks äkki üle leti seletama, et tal on mingi superhea kaup meie jaoks kõrvale pandud, sai saalist veel viimase eksemplari kätte: see oli selline leopardimustriliste sukapükstega ühendatud värviline imeliku mustriga seelik, mida sai ainult koos kanda. Ma vaatasin seda ja mõtlesin, kes sellist asja küll kannab, aga müüja muudkui kiitis, kui hea ja minev kaup see on ja viimane paar ja ta võib meile veidi soodukat ka teha. Müüja pani need siis leti peale kuniks me E-ga arutasime, kas on ikka vajalik ja kasulik tehing, kui äkki olid need läinud. Teine klient, kes kõrval oma kaupa kotti pani, oli need kogemata kaasa haaranud. Me läksime E-ga kähku poodi teiste lettide vahele ja mul olid hullud süümekad, et nüüd peab müüja selle omast palgast kinni maksma, et peaks ikka minema ja talle raha andma, kuigi meie neid ei võtnud.

Huvitav, mida tänane öö toob?

Kommentaare ei ole: