pühapäev, 4. märts 2012

Kokkamise võlu

Olen pikemat aega tellinud Oma Maitset, kuid siiani neid ajakirju pigem lihtsalt läbi lapanud, ideid ammutanud ja vahel mõnda retsepti proovinud.

Detsembri numbrit lapates märkisin ära retseptid, mida kindlasti teha tahaksin, kuid mille tegemiseni ma kuidagi ei jõudnud. Jaanuaris jõudsin tihti poodi peale tööpäeva väsinult, pea mõtetest tühi ja keha näljane. Sellises seisundis ei turgata poes pähe mitte ükski söögiidee ning jube lihtne on haarata midagi mugavat, nagu kartulisalat ja viiner. Ja nii iga päev. Ühel hetkel hakkas hartulisalati suutäis suus lihtsalt ringi käima ja sõna otseses mõttes sai sellest kopp ette. Ühtegi söögiideed aga polnud endiselt.

Siis otsustasingi võtta ette Oma Maitse ajakirja ning vaadata üle ära märgitud retseptid, teha neist valiku eesolevaks nädalaks ning koostada vastava poe nimekirja. Nii jaanuari kui veebruari numbrist kummastki sain ära katsetada 11 retsepti. Reedel saabus postkasti jubamärtsi number, nii et järgmisena võtan ette selle.

Olen avastanud, et niimoodi ajakirja järgi on söögi tegemine kordades lihtsam: vajab küll väikest ette planeerimist, aga ei pea nuputama enam, mida süüa teha; poes satuvad korvi õiged asjad, mitte need, mille järele tühja kõhuga isutab ning eelarve on rohkem kontrolli all; kapis läheb vähem toitu halvaks; söögilaud on mitmekülgsem ning toit kokkuvõttes ka tervislikum.

Seega rohkem praktilisemat meelt ja kõht ütleb ka aitäh.

Kommentaare ei ole: