reede, 17. august 2018

Punane linn Lübeck

Saksamaal shoppamas oleme varem korduvalt käinud, aga Neumünsteri outlet polnud meile veel kordagi teepeale jäänud. See on ilmselt üks suuremaid, kus me seni käinud oleme ning lõdva randmega võib seal veeta tunde, ilma et ajakulgu ise kuidagi tähele paneks.

Meie päeva teine osa möödus Lübeckis, kuhu me ka varem sattunud polnud. Kirjelduste järgi tundub Lübecki vanalinn vähemalt sama armas ja romantiline nagu Tallinna vanalinn, tegelikkuses pole see aga sugugi nii kompaktne, vaid vahepeal on päris elu vahele tulnud ja linnapilti veidi ümber kujundanud. Sakslased on armastanud mingil hetkel kasutada ehituses palju punast tellist ja nii on suuremad ning vanemad hooned kõik punase tellise karva.

Lübeckisse sattusime just hetkel, kui seal oli käimas geiparaad, nii võis näha pajudel tänavatel välja riputatud vikerkaarevärvilisi lippe ning linna keskväljakul telke ja muusikuid samal puhul esinemas. Kui vikerkaarelipud poleks olnud nii edevalt demonstreeritud, võinuks toiminud kontserti pidada lihtsalt üheks linna vabaõhuürituseks.

Kuigi täna on mu enesetunne oluliselt parem võrreldes eilsega, siis väsimus ja keha läbivad kerged valud on ikkagi platsis ning mida rohkem õhtupoole edasi, seda enam annab keha tunda, et pole veel terve. Väsimus ja uni murravad mind korraga koos ning vannun neile nüüd alla. Jätangi siinkohal blogipostituse pigem lühikeseks, et saada üks korralik uni, enne kui tuleb hommikul tõusta, asjad pakkida ja Berliini poole liikuma hakata.










Kommentaare ei ole: