teisipäev, 14. august 2018

Üleaedsete shopingureis

Kuskil suve alguses tuli meil naabritega hea mõte minna koos Saksamaale shoppama. Kui kalendritesse vaatasime, tundus esimene ühine sobilik aeg olevat augusti keskpaigas. Siis tundus sinna veel üüratum aeg, kuid mõeldud-tehtud.

Marsruuti paika loksutades otsustasime seekord teha ringi teistpidi. Küll autoga, kuid mitte üksnes mööda maad, vaid ümber Baltimere. Kui laevapileteid Rootsi vaatama hakkasime, selgus tõsiasi, mida olin varemgi kuulnud - autoga kruiis võtta on oluliselt soodsam, kui osta ühe otsa pilet, kuigi meil jääb teine ots kruiisist kasutamata. Natuke absurd, ent kehitasime õlgu ja ostsime luks kajutitega kruiisi ära. Ma olen küll varem olnud Rootsi laevas laia voodiga kajutis, kuid ma ei teadnud, et on olemas veel klass kõrgem kajut, mis on natuke suurem, kus on olemas väike diivan, minibaaris joogid hinnas, vannitoas lisaks dushigeelile ja shampoonile ka raseerija ja hambahari ning laual ootab väike puuviljavaagen. Päris mõnus algus puhkusele.

Pakkisime eile kõik asjad ära ning sättisime kotid naabrimehe auto peale. Ma arvan, et ma pole mitte kunagi varem nii palju aega enne reisile minekut asju päriselt kokku pannud ja selliselt ära andnud, et kohvri sisu enam muuta või täiendada ei saa. Ma olen seda tüüpi inimene, kes seisab hommikul kapi ees ja tunnetab, mis riiete järgi parajasti tuju on. Nüüd pidin ma aga päev ette teadma, mida hommikul selga panna, lootuses, et see sama mõte ka hommikul veel sobib. Terve suve kestnud päike ja soojus on mind ära hellitanud ning nii tundus hommikune 17 kraadi ebaausalt jahe, pannes mind muretsema, kas midagi sooja sai ikka ka kaasa võetud. Shoppingureisil on õnneks see eelis, et saabki julgelt asju juurde osta, kui selleks soov ja vajadus on.

Vahetult enne tööpäeva lõppu teatas ühel hetkel M, et tal on terve päeva halb olnud ja nüüd on eriti halvaks läinud, nii et sees keerab, on külm higi ja tuleb kõike igalt poolt. Tund aega enne meie starti reisile. Helistasin perearsti nõuandeliinile küsimusega, mida nad soovitavad teha olukorras, kus ilmselgelt on tabanud M-i kõhuviirus, aga lähme kohe reisile. Sain vastuseks esmalt, et soovitavad reisi ära jätta. See variant meile ei sobinud. Siis soovitati pöörduda haiglasse tilguti alla. M olukord ei tundunud selleks piisavalt tõsine olevat. Seejärel sain ka mõned praktilised soovitused: juua mullivaba mineraalvett ja kummeli teed väikeste lonksudega, kui midagi süüa, siis valget ja kuiva, vältida piimatooteid, tarbida vee baasil tehtud pigem vedelaid toite, võtta Loperamidi ja probiootikume. Ohkasin, lõpetasin tööasjad ära, tormasin lõõtsutades apteegist läbi ja sättisin end sadamasse, et üleaedsetega seal kohtuda napid veerand tundi enne laeva check-ini sulgemist.

M keeras end kohe peale õhtusööki magama. Meie A ja M-ga vaatasime ära kabarees EV 100-le pühendatud etenduse osa, tegime paar kiiret kaardimängu ning sättisime ka end tuttu. Homme on ees pikk päev sõitu läbi Rootsimaa ning pole mõtet asjata üleval tiksuda. Pealegi, mõjub uni hästi ja ehk suudan ka end nii puhkuse lainele lülitama hakata.

PS! Pluss on see, et lukskajutites on premium wifi, kuid tõsine miinus see, et pilte sellega üles laadida on praktiliselt võimatu, nii et püüan siia juurde panna midagi siis, kui taas paremas levis oleme.




Kommentaare ei ole: