neljapäev, 17. mai 2007

ARM

"Kord levinud jutud, et kuskil elab üks väga väga tark mees. Jutte tulnud siit ja sealt ja ühel teisel mehel tekkinud tema vastu huvi, et kes see geenius on. Hakanud see teine siis rändama ja jõudnud lõpuks peale pikki aastaid targa juurde, võtnud vaevaks küsida, kudias too nii tark on. Tark vastanud, et tema näeb. Mees kratsinud siis kukalt, et mismoodi, me ju kõik näeme, et kas sellepärast ta rändaski nii kaua ja nii kaugele, et kuulda sellist lihtsat vastust. Tark vastanud, et vastus ongi lihtne: kui ta vaatab muna, näeb ta kotkast lendamas taevavõlvi all, kui ta vaatab tõuku, näeb ta ilusat liblikat ringi lendamas ja kui ta vaatab punga, näeb lopsaka õiega säravat roosi..."

On neli lihtsat reeglit: kõik siin on õiged inimesed; kui see algab, siis see algab; kui see lõppeb, siis see lõppeb; kõik, mis juhtub, on õige. Ja üks seadus: kahe jala seadus - mine ära, kui see sulle midagi ei õpeta ja sa teistele midagi ise ei anna. Avatud ruumi meetod.

Kõik hakkab väikestest asjadest ja elu on ju tegelikult lihtne. Kõik see, mis on loomulik, on elu pärisosa ja seega nagu õige. Õnn ei peitu õnnelikkuses ja alatises täiuslikus harmoonias, vaid õnn ongi see, mis on su ümber: elu. Lihtne ja loomulik. Mõtle väljaspool kasti.

Täna sain kirja, kus manitsetakse tegema asju täna ja mitte homme, sest homme võib vahetevahel hilja olla. Ei ole vaja tormata, vaid nautida ja vaadata ja kuulata ja tunda. Materiaalsel maailmal on liiga suur tähendus ja väärtus. Kui elu on lihtne, siis tee seda, mis teeb su õnnelikuks. Kui sa tunned, et sa ei tee seda, mis teeb sind õnnelikuks, kasuta kahe jala reeglit ja astu minema, astu sinna, kus sul on midagi öelda, sa annad midagi teistele või saad ise. Areng.

Täna mõtlen ma nii ja homsest tahan ma nii elama hakata. Ei, tänasest.

Kommentaare ei ole: