teisipäev, 22. juuli 2008

Esmaspäevane pick-up line

Hommikul tööle sättides tegin halva avastuse, et auto tagumine rehv on tühjaks läinud. Iseenesest pole ju hullu midagi: krutid põhja alt tagavararatta lahti, vahetad rehvi ja jääd tööle võibolla mõne minuti hiljaks. Seda muidugi juhul, kui a) sul on sobiv võti, mis keerab lahti tagavararatta poldi (mis oli mul koguaeg pagašnikus olnud, kuid eile enam ühtäkki polnud...) ja b) eeldusel, et tagavararatta polt ei ole absoluutselt kinni roostetanud (mida ta loomulikult oli, kuigi ma alles paar aastat tagasi keerasin seda...). Ühesõnaga autoga tööleminekust ei tulnud midagi välja ja tuli otsustada sunniviisiliselt ühistranspordi kasuks, sest justkui Murphy käsi oleks mängus, et viimane lähedal elav autoga sõber kolis just nädalake tagasi minema ning ülejäänud, kelle peale võiks veel loota, on puhkusel. Suvi ju.

Esimene mõte minna rongile, läks vett vedama, sest eelmine rong lahkus kümmekond minutit tagasi ning järgmiseni oli üle tunni aega. Varasemalt läks ka marsa iga veerand tunni tagant, kuid oh seda üllatust, et marsafirma on vahetunud alates esimesest juulist ning edaspidi käib marsa vaid iga tunni tagant ja esimene lahkub alles pool 10. Sellest loogikast ei saa ma kuidagi aru. Senini alati oli marsa rahvast täis ning sõitjate puuduse üle nad küll eriti kurta poleks tohtinud, sest lähim buss, mis linna viib, on ca veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel kodust. Kuidagi peavad need inimesed ju linna saama. Igatahes ühistranspordi kultusest ei saa siin juttugi olla: kasutaks küll, kui seda vaid oleks, mis enam-vähem kodu lähedalt läheks ja tihti (kord tunnis ei ole minu meelest tihti). Lõpuks ei jäänudki muud üle, kui tuli kõmpida bussi peale. Kümmekond minutit ootamist, veidi üle poole tunni bussiga loksumist ja saigi linnas juba trolli peale ümber istuda. Peale edukat tunniajast seiklemist õnnestuski tööle saada. Ja seda kõike Tallinna linna piirides, äärelinnast kesklinna - ühistransport ruulib - Jeei!

Selle eest oli ka esmaspäevane kirgastav kogemus trollipeatuses trolli ootamine. Minust meetrike-paar eemal seisis neiu, kelle juurde astus suhteliselt unise olemisega noormees, kes kerge soomepärase aktsendiga pöördus neiu poole inglise keeles, pärides, kus asub lähim pubi, kust ta saaks õlut võtta (ääremärkus: kell oli esmaspäeva hommikul umbes kolmveerand kümme), sest ärkas alles. Peale suunitluste saamist jätkas noormees neiu vastu huvi tundmisega, millega too muidu tegeleb ja kas too ei tahaks noormehele tema hotelli millalgi külla tulla, pidavat asuma üsna lähedal. Neiu naeratas viisakalt ja astus ette sõitnud trolli. Bad luck. Kuid siiski - parim pick up line ever - esmaspäeva hommikul minna neiuga tutvust sobitama, küsimaks, kus saab pead parandada - way to go ;)

2 kommentaari:

Rika ütles ...

"Neiu naeratas viisakalt ja astus ette sõitnud h-o-t-e-l-l-i."

Kuidagi ei saa mainimata jätta, et ratastel hotellid oleksid ägedad küll. ;-)

P ütles ...

märkasin seda kirjaviga koheselt, kuid meil netiga täna probleem. kirju lugeda saab, kommentaare ka jätta, kuid kirjavigu parandada ning kirju välja saata mitte. ja ma mõtlesin, millal see kommentaar tuleb... hotelli ja trolli on ometi ju nii sarnased sõnad, eks? (A)