laupäev, 14. veebruar 2015

Unistus vannitoa mööblist

Aasta 2008. Olime lõpetanud just remondi oma kahetoalises standardplaneeringuga korteris. Uus ilme vajas ka uut mööblit. Mõõtsime üht- ja teistpidi, kuid mõistlikku voodit koos öökappidega meie kitsasse pikka magamistuppa ära mahutada oli sisuliselt võimatu.

Nii ei jäänud muud üle, kui mõelda välja, mida me soovime, lasta teha joonised ning otsida tegija, kes oleks valmis tootma jooniste järgi eritellimusel voodi. Me teadsime, et odav lõbu see pole, aga hea voodi on oluline investeering heasse unne ja hea uni on igapäevase elu funktsioneerimise alus.

Ideed paberile pandud, mööbli tootmise joonised detailideni olemas, hakkasime otsima tegijat. Tol ajal toimus veel Sinises paviljonis mööblimess, kust tol korral endale ka sobiva diivani leidsime. Käisime seal avatud silmadega ringi ja suhtlesime erinevate mööblitootjatega. Üks meistrimees kuulas meid ära, vaatas jooniseid, arvas, et tal pole praegu tööd liiga palju ning oli nõus meie voodi töösse võtma, ainult hinna saamiseks tuli meil suhelda veel ettevõtte müügiosakonnaga. Mõeldud-tehtud. Peagi tuli ka vastus - meie voodi jaoks ei saa hinnapakkumist teha, sest ettevõte on hõivatud näidiste tootmise planeerimisega. Vaatasime ja imestasime.

Hakkasime otsima teist ettevõtet, kes meile sobiva voodi oleks nõus valmis tegema. Uurisime siit ja sealt, aga keegi tegemisse võtta ei tahtnud - küll oli tööd liiga palju, küll polnud viitsimist, küll kadus kontakt lihtsalt ära. Lõpuks läbi ema tutvuste õnnestus siiski voodi tehtud saada. Voodi on aus ja hea tänaseni ja oleme sellega endiselt rahul.

2009 tuli aga masu ning mitmed mööblitootjad olid sunnitud uksed sulgema, sest kliente, kes mööblit vajaks, enam ei olnud. Vägagi tundub, et hetkel on mööblitootjatel üpris sama pilt - oleme püüdnud vannitoa mööbli tarbeks võtta mitmest kohast pakkumisi, kuid asjata - kirjadele isegi ei vastata, olgugi, et varasemad rahulolevad kliendid on soovitanud. Tundub, et praegu on mööblitootjad oma buumi tipul ning see ennustab peatselt uut kriisi. Valmislahendusena poemööbel meile kahjuks aga ei sobi.

Ah, kas lootus kvaliteetsele ja ilusale vannitoa mööblile on tõesti vaid unistus, mis peab veel ja veel edasi lükkuma?

Kommentaare ei ole: