pühapäev, 2. detsember 2012

Shopping, shopping, shopping rätsepate juures

Hommikul püüdsime ärgata ligi 11 tundi hiljem kella peale, kuid see oli suhteliselt rakse. Uni oli magus ja nii hästi nii pikalt pole ma väga ammu maganud. E ja T nautisid hommikust päikest basseini ääres, kui me hommikusöögi lauda jõudsime. T-l olid jäänud loetud tunnid enne oma kodulendu tagasi Eestisse.

Peale T ära saatmist võtsime taas rattad ja asusime linnas poodides ringi kolama. Otsustasime uuesti riideturult läbi astuda. L otsis endale konkreetset ülikonna riiet ning ühest boksist enam-vähem sellise leidsimegi. Otsustasime sealt tellida L-le ülikonna ja mõne särki ning M-le 5 pika varrukaga päevasärki. E tingis hoolega hinda alla, mis müüja hea huumorisoone veidi proovile pani, kuid kes kinoga mõnusasti kaasa läks.

Seejärel suundusime taaskord E-ga oma riiete proovi. Kui esmamulje oli meie riietest hea, siis lähemal vaatlusel avastasime kõikide riiete puhul midagi, mis meid häiris. Palusime rätsepatel sisse viia veel mõned muudatused, enne kui riietega rahule oleksime saanud jääda. Osad õmblused olid lohakalt tehtud, mõni koht lokkis, mõnest kohast oli vaja kitsamaks võtta. Lubati kõik korda teha ja neiu rõõmustas seda enam, kui avastas, et meil on aega veel ka järgmise päeva hommikul riietele järele tulla ja nad saavad riided korralikult ära lõpetada.

E&L olid vanalinna tänavatelt avastanud mingid painutatud bambusest laelambid, mis neile nende uute kodusse hästi sobiksid ning otsustasid need lambid ära osta. See tähendas, et E lasi tuua endale mitmed erinevad lambid, sest üks või teine lamp pole olnud kas hea kvaliteediga või sobiliku kujuga, lisaks kaupled ta hinnas hoolega alla. Kokkuvõttes võttis see aega tunnikese. Kui lambid ostetud, võttis M lambid kastiga pea peale ja asusime postkontorisse kõndima.

Postkontoris läks väikeseks vaidluseks postikulude osas - miks Soome saatmine maksab kaks korda vähem kui Eestisse. Lisaks polnud ka päris sobilikku kasti, kuhu lampe ja ostetud riisimütse pakendada. Lahendus leiti kohapeal - kaks kasti pandi üksteise otsa ja tõmmati terve rull teipi ümber kasti, nii et kastist sai üleni helepruuni teibiga kaetud tervik. Aega võttis, aga asja sai ja lõpuks läks kast lennuposti. Loodetavasti jõuab see ka tervena kenasti Eestisse kohale.

L läks oma riiete esimesse proovi sama päeva õhtul. Kui E-ga sinna peale oma riiete proovi ja postkontori saagat kohale jõudsime, siis ootas L meid oma ülikonnas riideturul. Ja ta nägi lihtsalt suuurepärane välja. Kohe ülimalt hea. Paar väikest parandust ja hommikuks pidi ülikond valmis olema. Tellisin ise samast poest (Anh Fifty Two Cloth Shop) ka endale kaks särki ning ka nende kvaliteediga sain rahule jääda.

Õhtu lõpetasime kuskil kohalikus söögikohas väga kohalikku toitu süües ning magustoiduks jagasime hotellitoas peale mõnusat õhtust suplust basseinis hulga kohalikke puuvilju. Nii magusat mangot, kui siin, sain ma viimati Austraalias. Puuviljad on tõeliselt võrratud ja neid julgeb süüa, kui oled ise need korralikult seebiga väljaspoolt puhtaks pesnud ja korralikult ise puhastanud, et vältida puuviljade saastumist. Öö saabudes olin nii üleväsinud, et uinuda oli väga keeruline ja tänasin enda tarkust kaasa võtta palderjani tilgad, et uni ikkagi lõpuks tuleks ja hommikuks suurem väsimus kadunud oleks.

Kommentaare ei ole: