kolmapäev, 14. aprill 2010

Öömaja üheks ööks

Kui keeruline saab olla leida öömaja üheks ööks? Kui mina selle ette võtan, siis ilmselt üsna. Nimelt olen ma nädala jagu päevi otsinud juba meile mõistlikku öömaja üheks ööks Istanbuli. Kui avastasin, et puhtjuhuslikult lähme Istanbuli turismihooaja tipphetkel (linnades aprill-mai ja september-oktoober, rannakuurortides juuni-august), mil hotellihinnad kõige kallimad on, said paika järgmised põhikriteeriumid:
1. Hind ei tohi ületada 45 eurot kahese toa kohta
2. Asukoht peaks olema lähedal Aya Sofiale ja Grand Bazaarile, sest mõlemad on meie jaoks ajakriitilised, küll aga erinevatel päevadel
3. Hommikusöök peab olema hinna sees
4. Tasuta wifi hotellis

Alustasin otsingut korraga viies otsimootoris, igaühes peidus ligi 500 Istanbuli hotelli. Esimese hooga ei saanud ma linnast kuidagi sotti. Google maps näitas justkui kesklinna ühes kohas, vaatamisväärsused tundusid aga asuvat teises ja lennujaam üldse arusaamatus kohas. Peale Lonely Planeti Istanbuli Encounteri läbilugemist (kui uskumatult lihtsaks võivad asjad minna selliseid raamatuid lugedes!) suutsin linnas juba kaardi peal veidi orienteeruma hakata.

Esialgsest selektsioonist jäi järgi lõpuks 13 hotelli: kõik kesklinnapiirkonnas, kuid erinevates servades, väga erineva tasemega (alustades hostelistest ja kodumajutusest, lõpetades kõrgema klassi hotellidega) ning väga erinevas hinnaklassis. Sealt edasi oli valikut teha üsna keeruline. Lugesin külastajate kommentaare, mis on alati teatud määral seinast seina. Vaatasin hotellitubade pilte, aga ka need olid üsna mittemidagiütlevad. Et mul oli juba varem valmis tehtud vaatamisväärsuste ringkäik täpselt kust kuhu peaksime liikuma ja mida vaatama, siis sellele tuginedes tegin võrdlustabeli esimese päeva ja teise päeva nimekirjas oleva esimese vaatamisväärsuse kauguse osas hotellidest. Külastasin kõikide sõelale jäänud hotellide endi kodulehekülgi peale mida jäi sõelale veel 6 hotelli. Kui võtta ratsionaalne kauguste nimekiri ja hinnasuhe, tuleb tulemus üks, aga kas just alati kõige parem ja meeldivam? Kui võtta piltide järgi meeldivus, on hind ilmselgelt plaanitust kõrgem. Ei ole lihtne see otsustamine.

Lõpuks suutsime siiski M-ga oma otsuse ära teha hotellivaliku suhtes. Ka sedakorda broneeringu (saime ostimootori väitel viimase vaba toa või siis vaba toa nendest, mis otsimootoril selle hinnaga broneerida oli lubatud). Peale nii põhjalikku vaagimist jääb vaid loota, et tehtud otsus oli õige ja saame normaalse toa koos normaalse hotelliga.

Vajab keegi veel Istanbuli majutust?

Kommentaare ei ole: